Thursday, July 26, 2012

Seminggu Ramadhan di Cairo

asalamualaikum...
hari nie tetiba rajin dan bersemangat nak update blog, sebelom nie tak semangat nak update sebab sewaktu 4 ramadhan ada musibah berlaku kat kawan aku...

okey malas dah nak cerita musibah yang berlaku,, humm 7ramadhan dh n dh nk masuk 8ramadhan.. ada yang dh ponteng puasa kew? mcm mane tadarus al quran korang dah sampai juz tujuk kew??
tu korg jawab lah sendiri

ramadhan2 yang lepas memang banyak pengalaman yang seronok ada yang duka ada yang cita ada yang riang ada yang ria.. hahaaa

tp biasalah kan setiap ape yang berlaku pasti ada hikmah tersendiri...

2hari lepas aku punya lah masak sedap2 sekali berbuka sorang2 kat rumah, housemate semua keluar huhu sedey juge lah time uh.. terus teringat kat family .....

ermm dan hari nie berbuka bertiga okey lah kan ada peneman, hari nie kononnye nak buat nasi lemak tp cancel jadi juadah hari ini nasi putih, ayam masak kicap,,,

dan  yang paling istimewa sekali adalah BUAH MELAKA hehee homemade taw kih3.. okey sedap juge lah kuih uh, mengidam pulak tetibe.. nengok dalam almari kat dapur ada tapung pulut.. so ape lagi.. pergi buat terus hihi...



okey kuih nie amat menyelerakan untuk santapan juadah berbuka puasa. ... memang awesome hehe
KUIH BUAH MELAKA heehe,, ada housemate xcaye.. siap bole tanya nie belikew?? perghh adake patut dia xcaye aku buat kuih nie sendiri haahaa....

okey walaupown xsecomel kuih yang org perempuan buat tp ia enak dimakan hihihi

okey setakat nie je la tok hari ini...

dan pesanan aku tok korang sempena bulan ramadhan nie, perbanyakkan amalan, kurangkan bercakap benda yang x berfaedah,,,

al quran tu ... sepatut nye dah juz 7 dh korg baca,,,,,

okey hanya peringatan untuk diri aku dan korg semua.... okey salam ramadhan

No comments:

Post a Comment