Sunday, February 13, 2011

::..OPS PIRAMID..::

ermmm hah dh lame sgt2 x update blog nie uhuhuhu
bkn ape... sejak balik dri bercuti di zaqziq tue
terus xleh nk update blog.. sbbnye kerajaan mesir
telah sekat internet dlm beberapa hari ... itu satu hal
kerajaan mesir juge menyekat line talipon...
wah betul2 kaku kie xtaw nk buat ape... uhuhu
bayangkan lah telepon xleh nk gune
internet pown xleh nk gune wawawawawa xtaw nk kate ape..
tp kn nasib baik kie balik zaqziq awal.. lau x,, tersangkut kat zaqziq tue
sampai tiba kat msia.. uhuhu pening dibuatnyeee...
kie balik zaqzib hari khamis.. ermmm xingat lah bape tarikh nyeee...
sbb dh lame sgt dh.. so mlm nie nk kongsi cerita lah
mengenai rusuhan di mesir... n sebenarnye kie n kawan2 ok jerkk kat mesir tue
hah mase hari sabtu kie g imigeresen nk uwat visa...
bayangkan lah.... beratur lame2 dlm kol 9.30pgi di kate tutup... di
xbuat kerja time tue... wow menyirap gileww lahhh... pastu terus lah balik
n balik2 sampai umah jerkkk dpt berita dri membe
dia kate kol 3ptg perintah berkurung.... wowowoo detik2 mendengar perintah berkurung tu
menyeram kn gilewww ... dh mcm serius gilew dh benda nie
ermmm wah time berkurung tue mmg sentiasa berjaga2 lah kat dlm umah tue
ermmm org2 arab berjaga2 kat bawah di jalan2 siap ada yang pegang parang, kapak,
pedang uhuhu ok nk kongsi sikit lah gambar nie kat korg..




opppss sowi ye gambar x bpe jelass maklum lah snap dir
tingkat enam eheheh time snap nie pown sorok2 yew lah
takowt gak kang x pasal2 pulak umah kie yang kene
serang ehehehe ermmmm wow mantap org2 dia jaga sampai ke pagi lah siak
ada sifat kerjasama yang amat baikkk
ermm ok lah selepas beberapa hari n kite org dh dpt gune talifon
bawu lah leh call n mesej family tok bgi tahu yang kie selamat
dekat mesir nie... ermmm keluarga risau gileww ar kat umah...
btw kite org student kat mesir nie ok jerkkk berada dlm keadaan selamat..
owh n dlm awal bulan 2 ... xingat lah berapa tarikhnye.. dpt arahan yang mane
budak2 umah sewa perlu berkumpul di umah negeri agar mudah tok buat urusan
seperti pemindahan yang lepas ermmm owh amat memeritkan lah time waktu pemindahan
bayang kan lah 12 jam dok kat airport cairo tnggu giliran tok penerbangan
uhuhuhu n kite org diarah tok ke airport awal..ermmm ok lah tue kan
g ke airpot jam 3ptg... n dpt flight n berlepas 7 pgi... uwaahhh bayangkan bpe lme dok kat airport
ermm bile dh dpt flight kire alhamdulilah lah kan...
n berpengalaman menaiki flight charlie hehe seronok sgt2....
memuatkan 200 org di dlm flight tue... wow memang berhempit2 lah kn kat dlm tue...
ermmm ti di airport jeddah turun flight ape lagi bergambar tok uwat kenangan
eheeh sbb mse awal2 naek dia xkasi amik gambar....
ermmm jom lah nengok gambar2 yang dpt disnap










ermmm korg nengok mcm kecik jerkk kan flight nie.. ti bile dkt2
korg akan nampak yang flight nie besooo taw...
uhuhu ermmm ok2 bile dh sampai jeddah tue bukan terus masuk.. kene tnggu
cop pasport pulak wowo kat situ jerkkk dh lame gileww tnggu uhuh
maklum lah ada group2 laen sampai kn so kene lah tnggu ...
ermm ok dh siap2 semua tue.... g naek bus yang tabung haji sedia kan
ermmm n dia ada bg makanan ... al baik.. ermm nama makanan tue..
ermmm dlm ada yam 4 ketul roti n kentang..ermm kenyang lah siak...
bygkan lah ayam 4 ketul .....kie sendiri respek kat layanan yang tabung haji berikan
memang mantap lah... bile tiba jerkk kat perumahan di madinatulhujaj wow ramainyer org malaysia
kat situ... ermmm owh yang xleh heng tue... bile masuk kat bile perghhh bau kasut lah siak
korg bygkan lah lau bau kasut mcm mane kn eheh ermm time tue dh x heran dh
yang penting dpt katil tilam bantal.. nk rehat2. uhuhuhu
ermmm ermmm tp mase sampai2 jerkkk kn kie terus perhatikan sekeliling.., wah nasib baik ada wifi
heheeh tp slow lah pulak byk kn lah bpe ramai yang gune wifi kt situ uhuh
ermmm tp leh gak ar on9... walaupown selembap siput
jom2 nengok perumahan tabung haji...






panjang gilew kan bangunan dia... n kawasan yang besar gilewww.....
ermmm dgn peralatan yang lengkap.... wow syabas tabung haji....


ok lah skunk nie nk cite pulak time nk pulang... masing2 menunggu giliran pulang..
ermmm no giliran kie 5217 uhuhu byk gilew... lepas 4 hari dok kat jeddah bawu dpt pulang
wow memeang senang hati lah kn bile name dh naik... ehehee
suke ria lah beb,,, ermmm sbb dh sgt2 bosan kat situ...
bygkan lah tido mkn on9... tue jerkk keje nyerr....
dh mcm kat hospital dh makanan di hantar ke dlm bilik...
uhuhuhu waw layanan yang amat baikkk.....
ermmm ok bile dh naek bus otw ke air port jeddah tnggu flight kol 1ptg...
ermmm bile dh cek in semua .... dpt lah naek flight eheh
malaysia airline ehehe besar flight tue.. leh muat 450org...
ermmm hari jumaat kie balik...
ermmmm k2 kie nk kongsi gambar time saat2 nk balik











ermm wow 9jam dalam flight mmg lame n kematu bontot eheheeee
kebas2 kaki... ermmmm tp sabo jerkkk lah yang penting dpt mkn n penerbangan free..
wah dh mcm dpt tiket percutian ehehee
ok2 setiba jerkkk klia jam 3pgi.... lepak2 jap solat2... n tnggu family sampai...
ermmm dan skunk alhamdulilah dh sampai umahhhh
wow panjang gileww cerita nie.. ermmm msti penat korg bacakan ehehe
emmmmm nie pown dh dipendekkan....
eheheh n skunk kat uamh amat boring x taw lah nk buat ape...
uhuhu nk kuar xdew wet pulak ehehee
ermm k lah sampai sini jerkk lah ea.....
selamat mlm semua assalamualaikummmm

6 comments:

  1. alhamdulillah...nasib baik selamat sampat dah kat malaysia....next exam bile kie...bile ko nak balik sane lg....jgn serik belaja kat sane sudah...hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah... ermmm next exam awal bln6..... nk balik ke sane x taw bile... tgh tnggu makluman dri kpt... ermmm ishhh aku x serik nk ke sane lah... aku masih lagi nk g sane....

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah ... bahrain semuanyerr selamat sampaii walaupown x saing.....

    ReplyDelete
  4. faizul.. betul2 .... nie adalah ujian2 rok penuntut ilmu...

    ReplyDelete